ΔράσειςΝέαΠροβολή

Συνάντηση-Επίσκεψη της τάξης του Πανεπιστημίου Drexel των Η.Π.Α. Drexel Abroad και συζήτηση

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Τζερμιάδων αποδέχτηκαν την πρόσκληση και συμμετείχαν στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, μεταξύ 22 φοιτητών του μαθήματος “Σταυροδρόμια της Μεσογείου” του προγράμματος αλλοδαπής του Πανεπιστημίου Drexel, Philadelphia, ΗΠΑ (https://drexel.edu/), των καθηγητών Δρ. Θ. Κατερινάκη και Δρ. Μ. Χναράκη, της Δημοτικής Αρχής και φορέων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Το πρόγραμμα ιδρύθηκε και διευθύνεται από τη Δρ. Μαρία Χναράκη από το 2003 στο Cornell και από το 2006 στο Drexel ως το μεγαλύτερο πρόγραμμα σε προσφορά μαθημάτων και φοιτητών στις Η.Π.Α., για τις Ελληνικές σπουδές (Αναφορές: https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=67385, https://www.youtube.com/watch?v=472c54T79Jg, https://www.kathimerini.gr/investigations/78195/maria-chnaraki/,https://patris.gr/2022/06/02/me-to-vraveio-island-finance-forum-timithike-i-dr-maria-chnaraki/).

IMG 20240329 123725

Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που συνδύασε την μυθολογία, την παράδοση, την βιοποικιλότητα και την τοπική οικονομία. Οι 22 προπτυχιακοί φοιτητές ήρθαν στα πλαίσια του βιωματικού μαθήματος 3 διδακτικών μονάδων του Πανεπιστημίου Drexel της Φιλαδέλφειας των Η.Π.Α. με γενικό τίτλο «Στο… Λαβύρινθο: Κρητικός Πολιτισμός» (https://studyabroad.drexel.edu/index.cfm?FuseAction=Programs.ViewProgram&Program_ID=47721).

IMG 20240329 123750

Στο τέλος της τόσο ενδιαφέρουσας συνάντησης, δωρήθηκε στο ΓΕΛ Τζερμιάδων ένα αναμνηστικό T-Shirt το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την επίσκεψη αυτή, στο οποίο εμφανίζονται τα αρχικά του Πανεπιστημίου Drexel D(rexel) U(niversity), στα οποία βλέπουμε μέσα στο D τον δράκο (σήμα του Πανεπιστημίου Drexel) ενώ το U έχει τη μορφή διάσημων μινωικών κεράτων καθοσιώσεως της Κνωσού και μέσα ένα καταπληκτικό λογοπαίχνιο με τις λέξεις CRETE και ΚΡΗΤΗ χρησιμοποιώντας αγγλικές λέξεις που προέρχονται από τα ελληνικά για το ακρωνύμιο, και συγκεκριμένα τις Cosmos-Κόσμος, Root-Ρίζα, Ethos-Ήθος, Travel-Ταξίδι και Echo-Ηχώ.

logo 1

Περιμένουμε με αγωνία την επόμενή μας συνάντηση, σε έναν περίπου χρόνο!