Νέα

Βράβευση Αριστούχων μαθητών Οροπεδίου Λασιθίου

Ο Σύλλογος Λασιθιωτών Αττικής “Ο Δικταίος”, ο Σύλλογος Λασιθιωτών Ηρακλείου “Το Οροπέδιο” και η Πνευματική Εστία Οροπεδίου Λασιθίου διοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Οροπεδίου τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών που διαμένουν ή κατάγονται από το Οροπέδιο Λασιθίου.

vraveysi2023 1

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα “Αντώνης Βορεάδης” του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023. Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς έλαβε χώρα προσκεκλημένη ομιλία με θέμα “Κοινωνία και Ιατρική στην εποχή της Γενετικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης” από τον Δρ. Κωνσταντίνο Στρατάκη (https://www.imbb.forth.gr/el/research-el/item/5980-konstantinos-stratakis), διακεκριμένο παγκοσμίως στην Ενδοκρινολογία και Γενετική, ο οποίος και τιμήθηκε για το επιστημονικό του έργο.

Ακολούθησε η απονομή των αριστείων στους μαθητές/τριες, ενώ ιδιαίτερα δώρα δόθηκαν στους αριστεύσαντες:

  • Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων έλαβαν από ένα Tablet τιμής ένεκεν από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
  • Όλοι οι αριστεύσαντες έλαβαν δωρεάν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ο βράχος της Αννιάς” της συγγραφέως κ. Κατερίνας Αναστασάκη-Μπέρη

Επιπλέον, στη μνήμη του αείμνηστου ιατρού Ιωάννη Πλατάκη και με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό του, η οικογένειά του έδωσε χρηματικό βραβείο 1.000€ στον μαθητή ο οποίος πέτυχε την καλύτερη επίδοση φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από το ΓΕ.Λ. Τζερμιάδων, και ο οποίος εισήχθη σε τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές που με μεράκι και προσωπικό χρόνο οργανώνουν αυτή την γιορτή, όσο και στους μαθητές/τριες από όλα τα σχολεία που κοπιάζουν καθημερινά για να επιτύχουν την αριστεία στις σχολικές τους επιδόσεις!

[Η εικόνα και αρκετές πληροφορίες προέρχονται από την αντίστοιχη ανάρτηση του κ. Μάκη Κρασανάκη στο facebook]