ΔράσειςΝέα

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Το σχολείο μας, ακολουθώντας την πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που ήταν στις 10 Οκτωβρίου 2023, αφιέρωσε την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 τις τελευταίες ώρες του διδακτικού προγράμματος ώστε να υλοποιηθούν δράσεις προαγωγής της κοινωνικής και
συναισθηματικής ευεξίας των παιδιών και των εφήβων και ευαισθητοποίησης των μελών της σχολικής κοινότητας επί του θέματος του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας: «Η ψυχική υγεία είναι οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα».

psix 1

Τα μέλη της ΕΔΥ του σχολείου κ. Κοκολάκη Σοφία, Ψυχολόγος και κ. Μακράκη Φωτεινή, Κοινωνική Λειτουργός, οργάνωσαν την ενημερωτική δράση κατά την οποία υπήρξε παρουσίαση βασικών γνώσεων, επίδειξη στοχευμένων μικρών βίντεο και animation, καθώς και γόνιμη συζήτηση μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και των εισηγητριών. Στα πλαίσια της δράσης θα υπάρξουν και μικρές εργασίες των μαθητών, ενώ θα μπουν σε όλες τις τάξεις “Τροχοί Συναισθημάτων”, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιούν-συμβουλεύονται όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία.