Άλλα ΠρογράμματαΝέα

Πρόγραμμα “Εθισμός στο διαδίκτυο και συνήθειες υγείας σε μαθητές και μαθήτριες της Περιφέρειας Κρήτης”

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα “Εθισμός στο διαδίκτυο και συνήθειες υγείας σε μαθητές και μαθήτριες της Περιφέρειας Κρήτης” που διοργανώνεται από τον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αφορά αρχικά σε έρευνα σε μαθητές Α’ Λυκείου και εκπαιδευτικούς.

Σκοπός της μελέτης είναι να αποτυπώσει τη χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές και μαθήτριες της περιφέρειας Κρήτης και το πώς αυτή επηρεάζει την καθημερινότητα και τις συνήθειές τους. Για όσους μαθητές δεχθούν να συμμετέχουν θα συλλεχθεί πληροφορία από τους μαθητές ως προς τη χρήση του διαδικτύου και τις συνήθειες υγείας τους μέσα από ερωτηματολόγια (ανώνυμα).

Στη συνέχεια προσκαλούνται οι καθηγητές, αφού συναινέσουν εγγράφως για τη συμμετοχή τους στην έρευνα, να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο σχετικά με το ζήτημα του διαδικτυακού εθισμού και τις συστάσεις τους σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου.

Η έρευνα στοχεύει, με βάση τα αποτελέσματα, στο να αναδείξει τις επιπτώσεις της μη- ορθολογικής χρήσης του διαδικτύου και επακόλουθα την ανάγκη σχεδιασμού στοχευμένων δράσεων με όρους τεκμηριωμένης πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Η έρευνα αυτή χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, τομέας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης και Νέας Γενιάς.